S-a lansat primul apel de proiecte pentru infiintarea de retele de implementare in cadrul URBACT III!

Prima cerere de propuneri de proiecte pentru infiintarea de retele de implementare pentru 2014 – 2020 in cadrul programului URBACT III a fost lansata pe 22 martie 2016. Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor este 22 iunie 2016.

Obiectivul principal al retelelor de implementare este cresterea capacitatii oraselor europene de a implementa strategii integrate pentru dezvoltare urbana durabila. Acest apel se adreseaza oraselor din cele 28 de state membre UE, Norvegia si Elvetia care au deja o strategie urbana integrata/un plan de actiune care vizeaza o provocare specifica si care au sursele de finantare pentru implementarea acestei strategii/plan de actiune.

Inscrierea in cadrul retelelor de implementare URBACT creeaza premisele pentru ca orasele sa lucreze impreuna pentru a obtine cele mai bune rezultate in aplicarea politicilor prioritare locale, fie ele legate de dezvoltarea economica, reinnoirea urbana, locuinte, mobilitate, incluziune sociala, eficienta energetica, mediu urban cu emisii scazute de carbon etc.

Pentru mai multe detalii, click aici

Sursa: www.urbact.eu