ANUNT – privind lansarea AIII.2 – Selectarea grupului țintă (6 luni, iunie-decembrie 2024) – „PRO INCLUSIV: servicii OSC de calitate, pentru piața muncii”, Cod SMIS 310865

ASOCIAȚIA DE TINERET PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT ȘI ȘTIINȚĂ SOLARIS în parteneriat cu GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT SRL și ASOCIAŢIA CONSULTANŢILOR ŞI EXPERŢILOR ÎN ECONOMIE SOCIALĂ ROMÂNIA implementează în perioada 01.06.2024 – 31.05.2026 proiectul „PRO INCLUSIV: servicii OSC de calitate, pentru piața muncii”, Cod SMIS 310865.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității organizațiilor societății civile (OSC-uri) de a acționa ca actori instituționali pe piața muncii relevanți, moderni, vizibili, focalizați pe dialog civic, intervenții sustenabile, personalizate și măsuri active, pentru incluziune și calitate în ocuparea categoriilor dezavantajate, în 4 regiuni mai puțin dezvoltate. (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia și Sud Vest Oltenia).

În perioada 01.06.2024 – 31.12.2024, se derulează activitatea AIII.2 – Selectarea grupului țintă (6 luni, iunie-decembrie 2024)  în cadrul căreia se realizează în urmatoarele etape specifice:

I. Lansarea activitatii de selectie – in cadrul evenimentelor de informare organizate in regiuni, in cadrul AIII.1.

– prin postare anunt pe site-ul solicitantului si in sectiunile web dedicate proiect, parteneri, insotit de calendarul aferent si de metodologia selectie GT;

– prin intâlnirile directe de informare, cu potentiali participanti, componenti ai grupului tinta eligibil.

– prin acele anunturi publicate in platforme online+mass media zonala.

II. Depunerea dosarelor de inscriere – fiecare candidat va depune dosarul de inscriere, conform calendarului si prevederilor metodologiei. Dosarul va cuprinde documente specifice, in functie de categoria de grup tinta, astfel:

  1. Asociații și fundații, inclusiv federațiile, înființate în conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cu modificările și completările ulterioare.
  2. Membrii /specialiști ai partenerilor sociali (asociații/fundații/federații) – inclusi în grupul țintă și cuantificati la indicatorii de realizare, în cazul în care beneficiază de măsuri de formare/instruire, conform cu Activitatea nr. 3 (secțiunea 5.2.2. Activități eligibile din Ghid).

– Documente statutare (act constitutiv/statut), din care sa reiasa ca au ca și obiective implementarea de măsuri specifice pieței muncii (stimularea ocupării prin măsuri de informare, consiliere, mediere pe piața muncii, formare profesională a adulților, ocupare pe cont propriu prin antrenoriat, stimularea dialogului civic pe piața muncii).

– Extras din registrul asociațiilor și fundațiilor.

– Documente stabilite prin regulile PEO pentru inregistrarea GT – entitate juridică și membri ONG, in formatul cerut.

– copii CI, ultima diploma de studii, certificat de nastere si dupa caz, copie certificat casatorie.

– documente doveditoare cu privire la apartenenta la grupul tinta specific proiectului.

În categoria de GT Membri /specialiști ai partenerilor sociali (asociații/fundații/federații) sunt incluse persoanele fizice care se încadrează în:

– personalul angajat al asociațiilor/fundațiilor/federațiilor și are atribuții, conform fișei postului, în domeniul pieței muncii;

– voluntari ai asociațiilor/fundațiilor/federațiilor cu atribuții în domeniul pieței muncii;

– membru al organelor de conducere (consiliu director /adunarea generala) a unei asociații/federații/fundații ce are printre obiective implementarea de măsuri specifice pieței muncii;

– membru al unei comisii de dialog/social sau civic nominalizat/la propunerea unei asociații/federații/fundații ce are printre obiective implementarea de măsuri specifice pieței muncii.

Pentru a fi eligibile, persoanele din grupul țintă, la data intrării în operațiunile FSE+, îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:

– persoanele din grupul țintă trebuie să aibă domiciliul /reședința în una din regiunile mai puțin dezvoltate vizate de proiect;

– au împlinit 18 ani.

III. Evaluarea dosarelor – se va realiza continuu, online, pe masura ce se depun dosare, de catre o Comisie de Evaluare Dosare (CED) stabilita prin decizie a managerului de proiect. In cazul in care, dupa anuntarea rezultatelor preliminare ale activitatii de selectie exista contestatii cu privire la vicii de procedura, acestea vor fi solutionate, iar rezultatul va fi comunicat numai candidatului contestatar, pe aceeasi cale pe care s-a primit si contestatia acestuia.

La final selectie, CED va intocmi procesul-verbal de selectie. Persoanele, care fac parte din CED, implicate in evaluarea candidaturilor, respecta urmatoarele reguli si principii: exercitarea atributiilor cu onestitate, orectitudine si responsabilitate; declinarea evaluarii in cazul in care constata ca se afla intr-o situatie de conflict de interese; evaluarea obiectiva, strict pe baza principiilor transparentei si egalitatii de sanse si de tratament, precum si a criteriilor stabilite in metodologie; pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale participantilor.

IV. Informarea participantilor inscrisi asupra rezultatelor.

Deoarece selectia se deruleaza continuu, pe masura ce candidatii depun dosarele, fiecare participant inscris va fi informat prin diferite mijloace (inclusiv online), asupra admiterii/non-admiterii in activitatile de sprijin organizate in proiect, cu respectarea normelor GDPR.

V. Inregistrarea grupului tinta. Grupul tinta va fi selectat pe baza principiului ”primul venit, primul servit”, cu respectarea principiilor orizontale (egalitate de sanse&tratament intre femei si barbati si integrarea perspectivei de gen, nediscriminare; accesibilitate persoane dizabilitati), indiferent de sex, religie, orientare sexuala, rasa, nationalitate, etnie, limba, categorie sociala, convingeri, gen, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV sau apartenenta la o categorie defavorizata, in conformitate cu legislatia in vigoare.

In vederea eliminarii riscului de abandon in cadrul acestei selectii, listele candidatilor admisi se vor suplimenta cu un anumit numar de persoane cu statut de rezerve – cel putin 10 persoane in plus.

CRITERII DE SELECTIE:

1. criteriu de tip administrativ – cei care doresc sa candideze sa depuna dosarul complet, conform metodologiei, in termenul stabilit. Criteriul va fi notat cu calificativul ADMIS/RESPINS.

2. criterii de tip eligibilitate – fiecare persoana trebuie sa se incadreze in criteriile de eligibilitate prevazute in Ghidul Solicitantului – Conditii specifice, „Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare III – Organizațiile societății civile“. Fiecare candidat este notat cu calificativul ADMIS/RESPINS.