Comunicat de presa la inceperea proiectului
REINVENT! – Sa ne reinventam pe piata muncii! – ID 157432

S.C. Global Commercium Development S.R.L., în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adulţilor Călăraşi, anunță începerea implementării proiectului REINVENT! – Sa ne reinventam pe piata muncii! – ID 157432. Obiectivul general al proiectului urmărește creșterea gradului de ocupare și a nivelului de competențe a cel puțin a 202 şomeri si persoane inactive, din regiunile Sud Muntenia si Centru, prin asistare complexa&personalizata si integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, munca independenta etc.).


Activitățile proiectului se derulează pe o perioadă de 12 luni, ianuarie 2023– decembrie 2023, în regiunile Centru și Sud Muntenia, și vor presupune, printre altele:
→ desfășurarea unei campanii de informare și promovare în rândul şomerilor şi persoanelor inactive;
→ organizarea și derularea de programe de formare profesională continuă a adulților;
→ furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării;
→ activităţi de acompaniere, servicii de asistenţă (creşă, afterschool, acompaniere) pentru persoanele aflate în îngrijirea persoanei din grupul tinta, pe durata prezenţei acestuia la locul de muncă, pe perioada implementarii proiectului; un sprijin în natură pentru angajare, constând în echipament de lucru, trusă profesională și/sau alte materiale adaptate specificului locului de muncă, pe care urmează să-l ocupe membrul grupului ţintă.
Grupul Țintă este alcătuit din 202 şomeri şi persoane inactive, din cele 2 regiuni vizate, cu accent pe şomerii de lunga durata, lucratorii varstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilitati, persoanele cu nivel redus de educatie.


Rezultatele principale ale proiectului sunt următoarele:
● cel puțin 202 şomeri şi persoane inactive beneficiaza de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personală şi creşterea stimei de sine si activităţi de mediere pentru intrarea pe piaţa muncii;
● cel puțin 200 participanti la cele 2 burse ale locurilor de munca organizate;
● 202 persoane sunt integrate in programe de formare profesională a adulţilor (cursuri de iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare sau specializare);
● 10 persoane angajate primesc servicii de asistenta si sprijin in natura pentru angajare.
Valoarea totală a proiectului: 3,916,562.59 lei


Date de contact: Manager Proiect: Comăniță Daniel, Global Commercium Development S.R.L., Telefon: 0371600421, E-mail: info@globalcommercium.ro.

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020