Viitor plust-antreprenori pentru dezvoltare! – ID 105717

Proiect ” Viitor PLUS – antreprenori pentru dezvoltare!” ID 105717

SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT SRL, in calitate de beneficiar, a lansat implementarea, in parteneriat cu CNIPMMR – CONSILIUL NATIONAL AL INTREPRINDERILOR PRIVATE MICI SI MIJLOCII DIN ROMANIA – Partener P1 si IDL- INNOVACION Y DESARROLLO LOCAL S.L. – Partener P2, a proiectului ” Viitor PLUS – antreprenori pentru dezvoltare!” ID 105717, co-finantat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Prioritatea de investiții 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltarii antreprenoriatului si a auto-ocuparii in intreprinderi cu profil nonagricol infiintate in mediul urban in Regiunea Vest.

Proiectul este prevazut sa se deruleze pe o durata de 36 de luni, in perioada 15 ianuarie 2018- 14 ianuarie 2021, si vizeaza cresterea ocuparii in regiunea Vest printr-un mix integrat de masuri de stimulare a antreprenoriatului, pornind de la formarea antreprenoriala a grupului tinta, urmata de consiliere si mentorat, organizarea unei competitii de idei de afaceri si in final, finantarea si monitorizarea afacerilor infiintate in cadrul proiectului.

Valoarea totala a proiectului: 14.017.616,48 lei

Obiectivele specifice ale proiectului au in vedere:

– Cresterea nivelului de pregatire antreprenoriala a min. 480 de persoane (someri, persoane in cautarea unui loc de munca, angajati si persoane inactive, dornici sa infiinteze o afacere pentru crearea de noi locuri de munca) din regiunea Vest.

– Facilitarea dezvoltarii de activitati antreprenoriale si de noi locuri de munca de catre persoanele din grupul tinta, prin oferirea de suport integrat si ajutor de minimis pentru cel putin 58 de afaceri, care vor angaja minim 116 persoane în domenii non-agricole, in zonele urbane ale judetelor regiunii Vest.

– Dezvoltarea unui mecanism de monitorizare pentru asigurarea bunei functionari si a dezvoltarii celor 58 de afaceri infiintate in cadrul proiectului.

Proiectul se adreseaza persoanelor din regiunea Vest, judetele: Arad, Timis, Caras-Severin, si Hunedoara, grupul tinta fiind format din persoane fizice (someri, persoane inactive, persoane care

au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca), care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

– intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;

– isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in cel urban in regiunea Vest.

– au varsta peste 18 ani impliniti in momentul inscrierii in program;

NU vor fi eligibili tinerii NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 ani, care au măsuri dedicate în POCU.

Mijloace de informare

Beneficiar:

SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT SRL

www.globalcommercium.ro

info@globalcommercium.ro

Partener P1:

CNIPMMR – CONSILIUL NATIONAL AL INTREPRINDERILOR PRIVATE MICI SI MIJLOCII DIN ROMANIA www.cnipmmr.ro; www.immromania.ro

Stefan Corcodel, Coordonator P1 stefan.corcodel@smeprojects.ro

Telefon mobil: 0740404411.

Partener P2:

IDEL- INNOVACION Y DESARROLLO LOCAL S.L.

www.idel.ro

Date de contact:

Anca Mircescu

Manager proiect e-mail: amircescu@globalcommercium.ro

tel: +40 371.600.421

 

 

Prezentare proiect Viitor PLUS -105717

Comunicat presa Vest

Formulare inscriere GT ID 105717

Corrigendum 1 la Metodologia de derulare a Concursului de planuri de afaceri