”Antreprenoriat Sustenabil pentru TRansformarea Economica a Regiunii Nord-Est – ASTRE-NE”

Proiect: ”Antreprenoriat Sustenabil pentru TRansformarea Economica a Regiunii Nord-Est – ASTRE-NE”, ID 106285

SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT SRL, in calitate de beneficiar, a lansat implementarea, in parteneriat cu SC METODO STUDII CONSULTANTA ROMANIA SRL, a proiectului ”Antreprenoriat Sustenabil pentru Transformarea Economica a Regiunii Nord-Est – ASTRE-NE”, ID 106285, co-finantat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Prioritatea de investiții 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltarii antreprenoriatului si a auto-ocuparii in intreprinderi cu profil nonagricol infiintate in mediul urban in Regiunea Nord- Est.
Proiectul este prevazut sa se deruleze pe o durata de 34 de luni, in perioada ianuarie 2018- noiembrie 2020, si vizeaza cresterea ocuparii in regiunea Nord-Est printr-un mix integrat de masuri de stimulare a antreprenoriatului, pornind de la formarea antreprenoriala a grupului tinta, urmata de consiliere si mentorat, organizarea unei competitii de idei de afaceri si in final, finantarea si monitorizarea afacerilor infiintate in cadrul proiectului.

Valoarea totala a proiectului este de 8.552.036,54 lei, din care valoarea nerambursabila este de 8.391.194,71 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului au in vedere:
– Cresterea nivelului de pregatire antreprenoriala a min. 300 de persoane (someri, persoane in cautarea unui loc de munca, angajati si persoane inactive, dornici sa infiinteze o afacere pentru crearea de noi locuri de munca) din regiunea Nord-Est.
– Facilitarea dezvoltarii de activitati antreprenoriale si de noi locuri de munca de catre persoanele din grupul tinta, prin oferirea de suport integrat si ajutor de minimis pentru cel putin 36 de afaceri, care vor angaja minim 72 de persoane în domenii non-agricole, in zonele urbane ale judetelor regiunii Nord-Est.
– Dezvoltarea unui mecanism de monitorizare pentru asigurarea bunei functionari si a dezvoltarii celor 36 de afaceri infiintate in cadrul proiectului.

Proiectul se adreseaza persoanelor din regiunea Nord-Est, judetele: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui, grupul tinta fiind format din persoane fizice (someri, persoane inactive, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca), care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
– intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;
– isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in cel urban in regiunea Nord-Est.
– au varsta peste 18 ani impliniti in momentul inscrierii in program;

NU vor fi eligibili tinerii NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 ani, care au măsuri dedicate în POCU.

Mijloace de informare:
http://www.facebook.com/ASTRENordEst/

Beneficiar: SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT SRL
www.globalcommercium.ro
Partener SC METODO STUDII CONSULTANTA ROMANIA
www.metodoromania.com/proiect-nord-est

Date de contact:
Anca Mircescu
Manager proiect
e-mail: amircescu@globalcommercium.ro
tel: +40 371.600.421

Prezentare proiect ID 106285

Comunicat presa NE

Formular Grup Tinta si anexe 106285

Studiu_4.1_Analiza_mediului_antreprenorial_regional_Nord-Est