POR: S-a lansat linia de finantare pentru proiecte care vizeaza patrimoniul cultural!

Autoritatea de Management POR a lansat astazi ghidul pentru Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Depunerea de proiecte va avea loc intre 25.05.2016, ora 12:00 si 25.11.2016, ora 12:00. In cadrul acestei prioritati de investitii se vor finanta restaurarea, protectia, conservarea si valorificarea durabila a obiectivelor de patrimoniu UNESCO, patrimoniu cultural national (indiferent de localizare, urban sau rural) si patrimoniu cultural local din mediul urban.

Valoarea maxima a proiectului poate fi de 5 milioane euro, iar in cazul obiectivelor de patrimoniu inscrise pe lista UNESCO, valoarea maxima a proiectului este de 10 milioane euro.

Solicitantii eligibili in cadrul acestui apel de proiecte pot fi:

  • Unitati administrativ-teritoriale
  • Autoritati ale administratiei publice centrale
  • Unitatile de cult
  • ONG-uri
  • Parteneriate intre aceste entitati, respectiv: Unitate administrativ-teritoriala, in calitate de lider in parteneriat cu alta unitate administrativ-teritoriala, cu o autoritate a administratiei publice centrale, unitate de cult sau ONG; Autoritate a administratiei publice centrale, in calitate de lider in parteneriat cu o unitate administrativ-teritoriala, o unitate de cult sau ONG.

Descarca Ghidul Solicitantului
Pentru mai multe detalii, consulta comunicatul oficial MDRAP

Sursa: ADR Nord Vest